Onze missie

"Waarde toevoegen aan uw bedrijf"

Een traditioneel BI project stopt vaak na de informatie-fase (technische implementatie). Deze manier van werken laat echter een groot deel van het potentieel van een BI project onbenut.

Met behulp van onze methodologie en ervaring begeleiden wij u na deze fase doorheen de inspiratie-fase.

De bevindingen van deze fase vormen de noodzakelijke basis voor de innovatie-fase, waar dan de toegevoegde waarde van het project kan worden gemaximaliseerd.

Onderstaande grafiek geeft de waardecreatie weer van een volledig uitgevoerd BI project doorheen de verschillende fases.

Laat uw business intelligence investering maximaal renderen, na de quick wins moet men overgaan tot diepgaandere analyses die leiden tot continue en structurele verbeteringen van uw processen
Grafiek: verloop waardecreatie in BI-project

Informatie-fase: In deze fase wordt het "laaghangend fruit" geplukt en de quick wins gerealiseerd. Dit levert toegevoegde waarde maar is eindig.

Inspiratie-fase: Indentificeren van pijnpunten in uw organisatie en een correct overzicht geven van de dieperliggende verbeteropportuniteiten.

Innovatie-fase: Met behulp van de resultaten van de analyse van uw processen kan u gedetailleerd gaan werken. Dit is de fase waarin de toegevoegde waarde wordt gemaximaliseerd.

BI3 Tweets

Bredestraat 167 • 3293 Diest • Belgium

Tel: +32 2 66 99 619